A&J Tak och Plåt

Solpaneler Stockholm och närliggande orter

Vi har lång erfarenhet av att montera och installera solpaneler över hela Stockholmsområdet, oberoende av takets material – från plåt till takpannor och tegel. Våra solcellspaneler finns i ett brett utbud med olika effektnivåer och i olika storlekar för att passa både privatpersoner och företag. Panelerna ger hög effekt per kvadratmeter och kan bidra till lägre elkostnader. 

Tveka inte att höra av dig till oss för offert eller mer information! 

Kom i kontakt med oss

Vi hjälper dig!


CREDITWORTHY
A&J TAK OCH PLÅT AB
559039-9894 | 2022-08-03

Miljövänligt & förmånligt

Att ha solpaneler på taket är inte bara ett miljövänligt val, det är också förmånligt för dig eftersom du kan minska dina energikostnader.

Grönt Avdrag

Grönt Avdrag fungerar likt Rot/Rutavdrag och innebär att du kan göra avdrag på installations- och materialkostnaden och få mer pengar över till annat.

Tryggt och snabbt

Låt oss ta hand om hela processen med montering och installation av dina nya solpaneler.

Kundomdömen

Vi installerar dina solpaneler på taket

Är du intresserad av solpaneler på taket? Låt oss hjälpa dig med installation och montering. Vi tar hand om hela processen!

Vi kommer hem till dig och analyserar ditt hus eller villa för att hitta den bästa placeringen för dina solcellspaneler. Det mest gynnsamma är oftast i söderläge, utan föremål eller träd som kan skymma energiupptagningen. I söderläge får du bästa möjliga produktion på minst yta, men det blir en ojämn energiupptagning under dagen. För att få en jämnare upptagning kan det i vissa fall vara bättre att sätta hälften av solpanelerna i sydväst och andra hälften i sydöst, men då krävs ofta solpaneler på större yta jämfört med i söderläge. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig!

Vad är solpaneler?

Solpaneler består av många solceller som omvandlar solljus till elektricitet. När cellerna utsätts för solljus skapas en elektrisk ström. Solpaneler används ofta för att generera grön, förnybar energi för både bostäder och företag. 

Hur fungerar solpaneler?

När solpanelerna träffas av solens strålar genereras en elektrisk spänning mellan fram- och baksidorna på solcellerna. Tack vare att man kopplar en ledning till solcellens båda sidor kan spänningen omvandlas till elenergi, vilket leder till likström. För att strömmen som bildas ska kunna användas i hushåll eller föras över till elnätet behövs en växelriktare som omvandlar likströmmen till växelström.

Hur många solpaneler behövs?

Om din årliga energiförbrukning är 20 000 kWh rekommenderas en solpanelinstallation på minst 10 kW, vilken genererar ungefär 10 000 kWh årligen. En 10 kW solenergianläggning innefattar ungefär 25 till 27 solpaneler och tar upp en yta av ungefär 45 kvadratmeter på ditt tak.

Hur stora är solpaneler?

Solpanelers yta varierar mellan 1,57 och 2,58 kvadratmeter, men den vanligaste storleken är 1,82 kvadratmeter. En typisk solpanel med denna yta mäter vanligtvis 1,75 x 1,03 meter. Vanligtvis ger en solpanel en effekt av 170 till 210 watt per kvadratmeter.

Alltid kostnadsfria offerter och hembesök

VÅRA REFERENSER

Vi förväntar oss mycket av våra medarbetare – och i gengäld erbjuder vi tak av högsta kvalitet.